Український дипломат напився та буянив у барі в Сеулі – його затримали. Посольство України вибачається

У Сеулі, столиці Південної Кореї, правоохоронці затримали українського дипломата, якого підозрюють у нападі на працівників бару та поліцейських у стані алкогольного сп’яніння.

Про це інформують посольство України у Республіці Корея та KBS.

Поліцейський відділок Йонсан у Сеулі повідомив, що працівника посольства України, віком близько 40 років, затримали за підозрою у нападі та перешкоджанні правосуддю за напад на персонал та поліцейських у барі в районі Ітевону (Йонсан-гу).

Зазначається, що український дипломат начебто посварився з відвідувачами перед баром і напав на співробітника, який намагався його зупинити, а також на поліцейського, який приїхав на виклик.

Правоохоронці затримали його на місці події. Дипломата доставили до поліцейського відділку для проведення розслідування та вночі відпустили.

Своєю чергою, посольство України висловило вибачення та пообіцяло співпрацювати з корейською владою задля розслідування.

“Посольство висловлює щирі вибачення корейській громадськості та всім причетним за будь-які страждання та незручності, спричинені цим інцидентом. Посольство тісно співпрацює з корейською владою з метою забезпечення повного та неупередженого розслідування цього інциденту”, – сказано у повідомленні.

У посольстві України також закликали представників ЗМІ утримуватися від будь-яких спекуляцій, які можуть бути неперевіреними та вводити в оману.

“Як відповідальний член дипломатичної спільноти в Сеулі, Посольство України та його співробітники поважають і неухильно дотримуються законів і правил Республіки Корея”, – наголосили у відомстві.

Читайте також:
Молдова скоротить кількість дипломатів у посольстві РФ на тлі шпигунського скандалу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна