Молдова скоротить кількість дипломатів у посольстві РФ на тлі шпигунського скандалу

Уряд Молдови оголосив, що кількість акредитованих дипломатів і техніко-адміністративних співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25.

Про це під час брифінгу заявив речник прем’єр-міністра Доріна Речана Даніель Воде, пише Deschide.MD.

Повідомляється, що кількість дипломатичних посад скорочено до 10, а кількість технічних співробітників скорочено до 15.

“Це було принципове рішення, про яке кишинівська влада повідомила представника Російської Федерації сьогодні вранці в Міністерстві закордонних справ”, – сказав Воде.

Своєю чергою міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску заявив, що протягом багатьох років його країна була “об’єктом ворожих дій” Росії, більшість з яких здійснювались через посольство у Кишиневі.

“Важливо, щоб дипломатичні служби були орієнтовані на розвиток хороших відносин, інакше, коли дії спрямовані на дестабілізацію і вони не пов’язані з дипломатичною діяльністю, це складно. Ми домовилися про необхідність обмежити кількість акредитованих дипломатів із Росії”, – сказав він на брифінгу, цитує Jurnal TV.

Раніше Jurnal TV та The Insider опублікували розслідування, у якому заявили, що спецслужби РФ стежать за владою Молдови через антени на даху російського посольства. Зазначалося, що особливо часто рух на даху відбувається перед виборами президента, парламенту чи візитами до Молдови іноземних делегацій.

 

Фото: The Insider

Після цього МЗС Молдови викликало російського посла Олега Васнецова, щоб отримати пояснення дій російських спецслужб у Кишиневі.

Читайте також:
Румунія висилає 51 співробітника російського посольства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна