Оновлений наказ спрощує нагородження військових нагрудними знаками Головнокомандувача ЗСУ

До наказу про почесні нагрудні знаки Головнокомандувача ЗСУ внесено оновлення, які мають виправити низку неточностей та спростити нагородження військових.

Зміни опубліковані в наказі Головнокомандувача №187 від 05.07.2023 року.

Віднині термін від подання особи на відзнаку Головнокомандувача до її вручення військовослужбовцю обмежать одним календарним місяцем. Це рішення має виправити проблему із затримками нагород, котрі ставалися раніше.

Уточнено підстави, за яких можуть вручати відзнаку. Раніше людей могли нагороджувати як у мирний, так і у воєнний час, проте після внесених поправок отримати відзнаку можна буде лише під час воєнного стану.

Також скасували “квоту на нагородження”, коли на військову частину виділяли певну кількість нагород і вони видавались не всім або незаслужено.

Поданням осіб на нагородження тепер займатиметься виключно командир підрозділу, в якому проходить службу військовослужбовець.

Документи з поданням тепер надсилатимуть напряму до Кадрового центру (КЦ) Збройних Сил України та вноситимуть на розгляд Головнокомандувачу ЗС України. Раніше документи надходили по ієрархії через штаби оперативно-тактичного управління та об’єднаного стратегічного угрупування військ.

Нова поправка має передати відповідальність за нагородження на безпосереднього командира та усунути зайві ланки, які ускладнювали процес.

У переліку відзнак з’явилася медаль “За сумлінну службу“. Ця відзнака створена для тих, чиї дії сприяють, допомагають боєздатності підрозділів. Медаль подаватимуть для нагородження працівників тилових служб.

На наказ відгукнувся координатор групи “Нове військо” Віталій Гайдукевич:

Як інформувала “Новинарня“, в грудні 2021 року Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний підписав наказ про затвердження нової системи бойових нагород ЗСУ. Концепцію нагородної системи розробляли на основі національних бойових традицій та з урахуванням досвіду нагородних систем держав-партнерів України.

Читайте також:
Що не так із новою системою нагород, запровадженою головнокомандувачем ЗСУ, – Гайдукевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна