Залужний презентував нову нагородну систему Головнокомандувача ЗСУ. ФОТО

У Києві презентували Концепцію нової нагородної системи Головнокомандувача Збройних сил України. Нова система передбачає 10 нагород, серед яких найвищою є почесний нагрудний знак “Хрест Заслуги”.

Про новинку розповіли в четвер, 23 грудня, сам Валерій Залужний, заслужений художник України Олексій Руденко та український військовий історик Василь Павлов.

Зазначається, що система розроблена на основі національних бойових традицій з урахуванням досвіду нагородних систем держав-партнерів. Запропоновані нові відзнаки Головнокомандувача – це певний синтез мілітарної символіки Давньої Русі, Козацької України, Української Народної Республіки та Української Повстанської Армії, західного досвіду, але з сучасним змістом і призначенням – належного вшанування військовослужбовців та працівників Збройних сил України за мужність та героїзм у боротьбі з російською агресією, вагомий особистий внесок у розбудову української армії.

“Зараз відбувається історична для ЗСУ подія. Я підтримую розвиток національної мілітарної ідентичності. Важливо докорінно змінювати наше військо, щоб воно повністю відрізнялося від противника і відповідало нашим історичним традиціям і сучасним європейським підходам”, – цитує Залужного його пресслужба.

“Я пишаюсь тим, що при мені, як при Головнокомандувачі, відбулась така знакова подія – мати свої відзнаки. Я не хочу сказати, що попередні були погані. Ні! Вони були хорошими, але вони були розроблені для мирного часу, не враховували війну, яка відбувається”, – додав він.

Нагородна система Головкома ЗСУ 87 Нагородна система Головкома ЗСУ 6 Нагородна система Головкома ЗСУ 5 Нагородна система Головкома ЗСУ 4 Нагородна система Головкома ЗСУ 3 Нагородна система Головкома ЗСУ 2 Нагородна система Головкома ЗСУ 1
<
>
Хрест заслуги із нагородної системи головкома ЗСУ

Читайте також:
У Маріуполі вручили першу відзнаку ветеранського середовища: хто отримав “Багряні хрести”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна