Україна розпочинає спільну з НАТО підготовку плану взаємосумісності, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив про нараду з представниками парламенту й уряду щодо підготовки практичних кроків з реалізації рішень Вільнюського саміту НАТО.

Про пресслужба глави держави повідомила у вівторок, 25 липня.

“Маємо чіткий план запуску Ради Україна-НАТО на всіх рівнях. Її роботу на рівні послів побачимо вже завтра, під час терміново скликаного засідання щодо ситуації в Чорному морі. Також починаємо спільну з Альянсом підготовку плану взаємосумісності”, – ідеться в дописі.

Друге засідання Ради Україна-НАТО відбудеться у середу, 26 липня. Перша зустріч у форматі Ради Україна-НАТО відбулася 12 липня на саміті Альянсу у Вільнюсі. Тоді на саміті офіційного запрошення до членства в НАТО Україна не отримала, проте здобула спрощену процедуру вступу та запевнення лідерів у тому, що стане членом Альянсу після перемоги у війні.
Днями генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на прохання України скликає на 26 липня засідання Ради Україна-НАТО – щоб “проконсультуватися щодо останніх подій і обговорити транспортування українського зерна через Чорне море”.

Читайте також:
До літа 2024 року Україна виграє війну та зможе вступити до НАТО: Резніков дав прогноз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна