Карту Буданова з поділеною Росією продали за 14 млн грн, щоб купити дрони для ГУР

Благодійний Фонд Сергія Притули провів аукціон, щоб продати мапу поділеної Росії з кабінету начальника ГУР МОУ Кирила Буданова. Новий власник вніс за неї за 14 млн грн.

Про це ввечері в неділю, 24 липня, повідомив Фонд Притули.

Аукціон провели в рамках збору “Виявляємо — знищуємо!” на пʼять комплексів БПЛА для штурмових спецпідрозділів Головного управління розвідки.

Початкова ставка на аукціоні становила 400 тис. грн. До фіналу за понад годину аукціону дійшли два учасники. На останніх секундах Михайло, підприємець із Києва, виборов перемогу зі ставкою 14 млн грн.

“Дякуємо Михайлу за вклад у контрактування комплексів, на які ми збираємо. Ви щойно власноруч закрили більше 10 відсотків цього збору, за що вам величезна подяка та низький уклін. Хочу також подякувати кожному, хто долучився до цього аукціону”, — сказав засновник фонду Сергій Притула.

Виручені з цього аукціону кошти підуть у “мегазбір” з метою закупівлі п’яти безпілотних комплексів EOS C VTOL для штурмових спецпідрозділів Головного управління розвідки Міноборони. До складу п’яти БпАК входить 15 бортів та 5 наземних станцій керування.

Загалом Фонд Притули збирає на п’ять дронів EOS C VTOL 120 млн грн.

“Збір триває. Наразі зібрано на три з пʼяти комплексів”, – зазначили організатори.

Також серед усіх учасників мегазбору розіграють дві марки першого дня та два запрошення на Парад Перемоги у Севастополі з автографом Кирила Буданова. А той, хто зробить найбільший донат, отримає особистий шолом керівника ГУР із його підписом.

Як долучитися до збору?

LiqPay (ПриватБанк): https://bit.ly/pf-megazbir0723
Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/3N6c1dXYje
Paypal: [email protected]
Більше реквізитів: https://prytulafoundation.org/donation

Мапа Буданова

Наприкінці 2022 року карту вперше помітили журналісти під час інтерв’ю в кабінеті генерал-майора Кирила Буданова. Вона зʼявилася в російських пропагандистських сюжетах, а сам власник неодноразово отримував запитання про неї на інтервʼю.

“Карта Буданова” – тролінг росіян, на якій, зі слів начальника ГУР, він сам маркером провів деякі лінії.

Згідно з мапою, після поразки РФ може розділитися на декілька держав. Так, частини Курської і Білгородської області та Краснодарського краю можуть відійти Україні (або стати буферною зоною), Калінінградська область – Німеччині, Карелія – Фінляндії (“Ф”), Курильські острови – Японії, частина території може відійти Китаю (“К”). Окремими будуть Росія та “центральні райони”, а Ічкерія буде незалежною.

Читайте також:
Росія заочно арештувала главу ГУР МО Буданова та звинуватила у тероризмі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна