“Бавовна” без перешкод: ЗРК “Панцирь-С1” на даху міноборони Росії не зміг збити ударний дрон

Зенітний ракетний комплекс “Панцирь-С1” на даху головної будівлі міністерства оборони Росії не зміг зранку збити ударний дрон, хоча стояв менш ніж за 300 метрів до цілі.

Про це пише “Радіо Свобода” із посиланням на супутникові знімки та публікації в соцмережах 24 липня.

Видання дослідило публікації в соцмережах та супутникові знімки. З них випливає, що зенітний ракетно-гарматний комплекс малого радіусу дії “Панцир-С1” досі перебуває на даху МО РФ. Його розмістили там наприкінці 2022 року.

Журналісти не помітили жодних свідчень роботи цього комплексу вранці, хоча від місця удару безпілотника по даху до місця розташування – менше 300 метрів.

Передісторія

Уранці 24 липня російські канали повідомили про атаку ударних безпілотників по Москві. Було пошкоджено будівлю поруч із Міністерством оборони РФ, ще один дрон влучив у московський бізнес-центр “Леруа Мерлен”. Також безпілотник упав неподалік однієї установ ГРУ МО Росії, яка займається кібернаступом.
За даними українських ЗМІ, нічна атака безпілотників на столицю Росії була спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України.
Також вранці в понеділок Аксьонов заявив про влучання в склад боєприпасів окупантів у Джанкойському районі в окупованому Криму.
Міністерство закордонних справ РФ пригрозило “жорсткими заходами” у відповідь на атаки на Москву та окупований росіянами Крим.

Читайте також:
Карту Буданова з поділеною Росією продали за 14 млн грн, щоб купити дрони для ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна