Ексватажок “ДНР”, депутат Держдуми РФ Бородай потрапив під обстріл на Донеччині. Живий

уточнено

Один із колишніх ватажків угруповання “ДНР”, а нині депутат Держдуми РФ від правлячої партії “Единая Россия” Олександр Бородай потрапив під обстріл на Донеччині, отримав поранення.

Про це повідомляє у своєму телеграм-каналі російська редакція “Радио Свобода“.

Як пишуть російські “воєнкори”, автомобіль Бородая, який також очолює так званий “союз добровольців Донбасу”, рухався по відкритій ділянці дороги “на південному фланзі Бахмутського фронту”, коли по ньому з відстані близько 3 км почав бити танк.

Уламки одного зі снарядів пошкодили автомобіль. Двоє російських офіцерів отримали поранення, а Бородай – незначні ушкодження.

Як зазначають пропагандисти, депутат повертався після відвідин “розвідувально-штурмової бригади СДД”.

В самому “Союзі добровольців” повідомили, що їхній лідер потрапив під обстріл 21 липня.

“Коригування ударів велося з БПЛА противника (тобто українських Сил оборони – “Н”) – і після третього прильоту автомобіль комбрига був зрешечений уламками. Вибух був “у спину” машини, внаслідок чого були поранені два офіцери штабу бригади, що перебували на задньому сидінні. Водій та комбриг (Бородай) не постраждали – бронежилети і спинки сидінь не пропустили уламків”.

Олександр Бородай (ззаду за машиною)

Після обстрілу машина залишилася на ходу й заїхала в посадку, пораненим надали першу медичну допомогу.

У листопаді 2022 року Бородай мало не наїхав на протитанкову міну на Херсонщині. Тоді росЗМІ писали, що підірвався автомобіль супроводу, а машина депутата-терориста вціліла.

Як відомо, Бородай брав участь у захопленні Росією українського Криму. Згодом очолював “уряд” самопроголошеної “Донецької народної республіки”.

У вересні 2021 року пройшов у Держдуму РФ за списком партії “Единая Россия” від Ростовської області – після того як “Союз добровольцев Донбасса”, головою правління якого є Бородай, і “ЕР”, підписали угоду про співпрацю, яка дала можливість бойовикам, що воювали на Донбасі, висуватися в парламент РФ.

У партійному списку Бородай був під непрохідним номером, але отримав місце в Держдумі після того, як від мандатів відмовилися кілька осіб.

Читайте також:
На Запоріжжі ліквідований провідний російський пропагандист із “РИА Новости” Ростислав Журавльов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.