Ексватажок “ДНР” Бородай балотується до Держдуми РФ

 

Колишній “прем’єр-міністр ДНР” Олександр Бородай виставив свою кандидатуру в депутати до Держдуми РФ на праймеріз партії влади – “Единой России”.

Його заявку опублікували на сайті попереднього голосування партії з добору кандидатів.

Відомо, що Бородая було висунуто за списком партії, але у праймеріз він бере участь у Ростовській області.

У своєму відеозверненні, доданому до заявки, він говорить про те, що головні проблеми Росії – це “гібридна війна західного світу”, “п’ята колона” всередині країни, мігранти, ворожа пропаганда й те, що мільйони людей, “російських за духом і кров’ю”, хотіли б жити “в Росії, російському світі”, але російський народ “розділено”.

“Возз’єднання російського народу в межах російської державності є величезним, найважливішим завданням російської влади”, – заявив бойовик.

У заявці зазначено, що зараз він обіймає посаду заступника гендиректора з розвитку в ТОВ “Царьград”. Також згадують і його терористичну діяльність на Донбасі.

“Громадянська війна” в Україні – це коли перший “глава ДНР” громадянин Росії Олександр Бородай балотується до Держдуми РФ від керівної партії “Единая Россия”. Звичайно ж, це доводить, що Росія не сторона конфлікту і Кремль ніяк не бере участі у війні”, – прокоментував ситуацію журналіст Денис Казанський.

Як відомо, Бородай брав участь у захопленні Росією українського Криму. В Україні йому оголошували підозру за статтею про створення терористичної організації, він перебуває в розшуку. Суд встановив йому арешт як запобіжний захід у разі затримання.
Нагадаємо, що в травні “Союз добровольцев Донбасса”, головою правління якого є Бородай, і “Единая Россия”, підписали угоду про співпрацю, яка дала можливість бойовикам, що воювали на Донбасі, висуватися в Думу.

Читайте також:
Бородай визнав, що на Донбасі проти України воювали понад 11 тисяч громадян Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна