У Криму “бавовна” на військовому полігоні: палає склад боєприпасів, евакуюватимуть понад 2 тисячі осіб. ВІДЕО

Російські окупанти визнали, що в Криму сталася пожежа на Старокримському полігоні в Кіровському районі. Горить та вибухає склад боєприпасів ворога.

Про це вранці 19 липня пише російський Telegram-канал “Baza”.

“Із зони, що прилягає до полігону, планується евакуювати понад дві тисячі осіб. Також через пожежу перекрито трасу “Таврида”, – ідеться у дописі з відео.

Про евакуації жителів із прилеглих до полігону населених пунктів написав і окупаційний “глава” Криму Сергій Аксьонов. Водночас причини пожежі він не назвав.

“Із зони, що прилягає до полігону в Кіровському районі, планується тимчасова евакуація мешканців чотирьох населених пунктів – це понад дві тисячі людей. Розгорнуть оперативний штаб, на місці працюють усі профільні служби”, – сказав Аксьонов.

“Схему руху автомобільного транспорту буде опубліковано найближчим часом”, — написав він у Telegram, додавши згодом карту, згідно з якою, об’їзд робити доведеться старою феодосійською трасою.

Аксьонов/Telegram

Тимчасова схема руху трасою “Таврида”. Фото: Сергій Аксьонов

“Під час руху з боку Сімферополя в районі смт Первомайське, м. Старий Крим, необхідно звернути з траси “Таврида” на стару дорогу. Виїзд на “Тавриду” за м. Феодосією. Такий самий маршрут у зворотному напрямку”, – додав окупаційний “глава” Криму.

Telegram-канал “Кримський вітер” опублікував нібито відео вибуху на Старокримському полігоні о 06:54.

У дописі, зокрема, йдеться: “Підписники повідомляють, що вибухову хвилю відчули у Феодосії, подекуди спрацювали сигналізації автомобілів”.

Напередодні

Як писала “Новинарня“, раніше росіяни заявили, що вночі 18 липня тимчасово окупований Крим атакували майже 30 безпілотників. Так званий “глава” півострова Сергій Аксьонов заявив, що було збито 9 безпілотників, а ще 19 – подавлено засобами РЕБ.

17 липня близько 4-ї ранку внаслідок підриву впав автомобільний проліт на Керченському мосту. Нічна атака на міст імовірно була спецоперацією СБУ та ВМС за допомогою надводних дронів.

Читайте також:
У Краснодарському краї РФ розбився Су-25, пілот не вижив

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна