Атака на Керченський міст є спецоперацією СБУ та ВМС із надводними дронами, – джерела

Нічна атака на Керченський міст із падінням його прольоту є спецоперацією Служби безпеки України та Військово-морських сил Збройних сил України. Міст був атакований за допомогою надводних дронів.

Про це з посиланням на джерела в силових відомствах пишуть низка українських ЗМІ, зокрема, агентство “Укрінформ”.

“Дійти до мосту було складно, але зрештою це вдалося зробити”, – зауважили в СБУ та нагадали слова голови СБУ Василя Малюка, що міст є цілком законною ціллю для України.

У свою чергу, як повідомляє “Суспільне”, начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявила, що пошкодження мосту може бути російською провокацією перед продовженням зернової угоди, термін дії якої спливає 17 липня.

“Характерним є те, що при такому зосередженні корабельного угруповання у даному районі і загальному напруженні на фоні питання щодо пролонгації “зернової угоди”, створення подібних провокацій, про які дуже гучно одразу рапортує окупаційна влада Криму — це є типовим способом вирішення подібних питань з боку окупаційної влади Криму і взагалі країни-агресорки”, — зазначила Гуменюк.

Читайте також:
На кримському мосту “впав проліт”, є загиблі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна