“Вони ні на що не впливають”: на Банковій прокоментували заяви ФСБ про замах України на Симоньян і Собчак

Радник керівника офісу президента, один із речників ОП Михайло Подоляк заявив, що російська пропагандистка Маргарита Симоньян і телеведуча Ксенія Собчак не відіграють важливої ролі, а тому українські спецслужби не могли планувати замах на них.

Про це Подоляк сказав в ефірі національного телемарафону 15 липня.

“Вони нам абсолютно точно не потрібні. Вони ні на що не впливають. Вони не відіграють сьогодні якусь важливу роль в тому, що відбувається, ні в рамках війни в цілому, ні в рамках втрати Росією позицій в глобальному сенсі. Вони позбавлені сенсу”, – зазначив працівник Банкової.

По коментар до ОП звернулися після того, як у суботу Федеральна служба безпеки РФ заявила, нібито запобігла підготовці “українськими спецслужбами” вбивства російських пропагандисток, медіадіячок Маргарити Симоньян (головна редакторка інформаційного агентства “Россия сегодня”, керівниця телеканалу Russia Today, дружина російського режисера та пропагандиста Тиграна Кеосаяна) і Ксенії Собчак (теле- і радіоведуча, блогерка, колишня діячка російської опозиції, яка перейшла на бік Путіна, нині не обіймає посад у медіаструктурах).

Урядове інформагентство “РИА Новости” передавало заяву ФСБ про те, нібито в Москві та Рязанській області затримано “неонацистів з угруповання “Параграф-88”, які “здійснювали розвідку за адресами роботи та проживання Симоньян і Собчак”. У затриманих буцімто вилучили автомат Калашникова з набоями, гумові кийки, ножі, кастети і наручники. Затримані росіяни заявили в ФСБ, нібито готували замахи “за завданням СБУ” за винагороду в розмірі 1,5 млн рублів за кожне вбивство.

Читайте також:
Уже не Третій рейх, а Руанда-1994: чоловік Симоньян виправдовує страти окупантами мирних мешканців України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна