Норвегія та Британія нададуть Україні понад €5 млн допомоги для Чорнобильської зони

Норвегія та Велика Британія анонсували допомогу у розмірі понад 5 мільйонів євро на підтримку розвитку Чорнобильської зони відчуження.

Про це повідомило Міндовкілля в середу, 12 липня.

ро таке рішення представники країн заявили на засіданні Асамблеї вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля, участь у якому брала українська делегація на чолі з першим заступником Міністра Олександром Краснолуцьким. Захід організований Європейським банком реконструкції та розвитку. 

Повідомляється, що сторони домовились продовжувати співпрацю для прискорення підписання Рамкової угоди між Україною та ЄБРР з метою фінансування заходів з відновлення умов безпеки у Чорнобильській зоні відчуження та на об’єктах поводження з радіоактивними відходами в Україні, а також для підтримки довгострокової безпечної експлуатації цих об’єктів.

До складу української делегації увійшли представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, народний депутат України Сергій Магера, представники Міністерства фінансів, Міністерства закордонних справ, Державної інспекції ядерного регулювання та Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Засідання Асамблеї пройшло за участю також представників Єврокомісії, Міжнародного агентства з атомної енергії, Бельгії, Норвегії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Франції та інших країн.

Читайте також:
Норвегія виділяє Україні пакет військової допомоги з установками NASAMS

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.