Офіційно від Зеленського: тренувальна місія для українських пілотів на літаках F-16 стартує в серпні

Тренувальна місії для українських пілотів на літаках F-16 стартує в серпні 2023 року.

Про це йшлося під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з виконувачем обов’язків Прем’єр-міністра Королівства Нідерланди Марком Рютте в середу, 12 липня.

Глава держави подякував за лідерство Нідерландів в ухваленні ключових рішень союзників на підтримку України, зокрема щодо створення авіаційної коаліції.

“Під час переговорів тет-а-тет та в розширеному форматі сторони зафіксували початок тренувальної місії для українських пілотів на літаках F-16 у серпні поточного року й обговорили перспективи залучення нових партнерів до коаліції винищувачів”, – інформує пресцентр ОПУ.

Володимир Зеленський і Марк Рютте також обговорили інші напрями співпраці в оборонній сфері, зокрема посилення української ППО.

Президент України подякував за політичну підтримку з боку Нідерландів під час підготовки до Вільнюського саміту НАТО, консолідацію підтримки союзниками євроатлантичної інтеграції України.

Читайте також:
Далекобійна зброя, західна авіація: Зеленський зустрівся із Сунаком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна