Командувачем Нацгвардії став Герой України Олександр Півненко

Президент призначив командувачем Національної гвардії України Героя України Олександра Півненка.

Про це Володимир Зеленський повідомив у Львові після повернення з Туреччини разом із командирами “Азовсталі”, інформує “Суспільне“.

“Я призначив Героя України Олександра Півненка командувачем Національної гвардії України. Пане командувачу, бажаю вам і всій нашій Україні звільнення всієї нашої землі і повернення всіх наших людей, омріяної перемоги, звичайно я вдячний вам, вдячний всім воїнам, які сьогодні відзначаються державними нагородами — орденами за мужність, за подвиги, якими бороните життя і нашу державу, дякую”, — сказав Зеленський.

Також президент вручив 10 орденів “За мужність”.

Досі Нацгвардію очолював Юрій Лебідь, якого президент призначив на цю посаду наступного дня після повномасштабного вторгнення РФ, 25 лютого 2022 року (від січня 2022 він був в.о. командувача).

Довідково:

Олександр Півненко – син військового і сам віддав армії понад 19 років життя.

З 2018 року служив в окремому загоні спецпризначення Східного ТУ НГУ. Свого часу став відомим, виконавши вправу на прес 1756 разів без перепочинку протягом години. Брав участь у марафонах, стрибав із парашутом, займався міським альпінізмом, атлетикою, єдиноборствами.

У 2022 році Півненко очолив 3-тю бригаду оперативного призначення Нацгвардії (військова частина 3017, Харків). Під його командуванням вона брала участь в обороні Харкова, звільняла села Мала Рогань, Циркуни, Кутузівку та інші, взимку 2023 року обороняла Бахмут. У березні 2023 року бригада була виведена на відновлення.

Під час тримісячної ротації у Бахмуті бригада Півненка показала високі бойові результати, успішну організацію оборони, вдале застосування новітньої тактики дій та різноманітних інновацій.

24 березня 2023 року президент надав комбригу звання Героя України.

Читайте також:
Командири “Азовсталі” повертаються в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна