Засоби ППО та боєприпаси – у новому пакеті військової допомоги від Фінляндії

Фінляндія схвалила 17 пакет військової допомоги Україні, у рамках якого, зокрема, передасть засоби протиповітряної оборони та боєприпаси.

Про це повідомило Міноборони Фінляндії у четвер, 6 липня.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалив президент країни Саулі Нііністьо на підставі пропозиції уряду. Цей пакет допомоги оцінюється у 105 мільйонів євро.

“Ми продовжимо підтримувати Україну разом із нашими союзниками. Результат війни визначатиме безпеку Європи та Фінляндії на десятиліття, тому підтримка України є невід’ємною частиною безпеки Фінляндії”, – сказав міністр оборони Антті Хяккянен.

З метою гарантування безпечної доставки військових вантажів до місця призначення точніші деталі про зміст пакету допомоги, терміни та шляхи його транспортування не розголошуються.

Загалом Фінляндія надала Україні військової допомоги на суму близько 1,2 мільярдів євро.

Читайте також:
Болгарія готує новий пакет військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна