У Швеції пройшла рекреацію вже друга партія українських військових медиків і волонтерів

Наприкінці червня – на початку липня було втілено новий проєкт благодійного фонду Repower, націлений на психологічне та фізичне відновлення українських захисників і волонтерів евакуації. Як і минулого разу, країною, яка прийняла героїв на реабілітацію, стала Швеція, повідомили “Новинарні” в БФ Repower.

Головною метою проєкту є забезпечення фізичного та психологічного відновлення військових медиків та волонтерів евакуації, які несуть службу та працюють на лінії фронту. У виїзному тижневому заході, який відбувся у готелі неподалік від Стокгольма, взяли участь 70 учасників. Під час поїздки вони працювали з психологами, обмінювалися досвідом зі шведськими колегами, відвідували екскурсії, слухали лекції тощо.

Окрім традиційних психологічних сесій, для учасників проєкту були проведені сеанси арт-терапії та звукотерапії.

З українськими військовими медиками зустрілися міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем та міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Марина Садикова, співзасновниця та директорка БФ Repower, розповіла: “Ми дуже тішимося, що нам вдалося реалізувати вже другий проєкт. Ще 70 військових медиків змогли відновити свої фізичні сили та покращити свій психологічний стан перед поверненням на лінію фронту. Наша команда отримала дуже багато позитивних фідбеків від учасників. Адже кожний щирий відгук надихає та мотивує нас продовжувати діяльність фонду. Коли ти бачиш, що всі, хто був у поїздці повертаються додому з просвітленими обличчями, ти розумієш, що робиш щось корисне для своєї країни”.

Фото: БФ Repower

Як і першого разу, учасників проєкту визначили двома засобами: військових медиків запропонував Генеральний штаб ЗСУ, а волонтерів евакуації колегіально обрали засновники фонду.

Наразі Repower, за його твердженням – єдина в Україні благодійна організація, яка реалізовує подібні рекреаційні проєкти.

Старт підготовки другого проєкту Repower був оголошений під час благодійного концерту “Подаруй герою квиток на відновлення”, організованого в будівлі Центрального залізничного вокзалу Києва 27 квітня 2023 року. На концерті виступили талановиті українські артисти, які стали відомими після початку повномасштабного вторгнення: офіційний амбасадор проєкту співачка KOLA, автори хіта “Доброго вечора, ми з України” Probass&Hardi, а також молоді виконавці Ян Коньок та Diana Gloster.

Перший проєкт Repower був реалізований у грудні 2022 року. В ньому взяли участь 100 військових медиків та волонтерів евакуації.

Читайте також:
Соляна кімната, ерготерапія та гончарство: як у Луцьку працює найсучасніший Центр реабілітації учасників бойових дій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна