ЗСУ підтверджують удари по мостах у районі Чонгара ракетами Storm Shadow

Удар по мостах в районі Чонгару було здійснено ракетою Storm Shadow, це ускладнило логістику ворога.

Про це розповів начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов у  інтерв’ю “Укрінформу”.

Як відзначив Громов, окремої уваги серед поставленого союзником озброєння заслуговують крилаті авіаційні ракети Storm Shadow. Вони ж здатні знищувати критично важливі об’єкти росіян на відстані до 250 км.

“Свідченням ефективності цих крилатих ракет є пошкодження мостів через Сиваш поблизу Чонгара, що значно ускладнило постачання противника боєприпасами та іншими матеріально-технічними засобами”, – розповів Громов.

Також він додав, що Storm Shadow дозволяють постійно бити по пунктах управління та місцях зберігання озброєнь, боєприпасів і техніки ворога.

Як писала “Новинарня“, в ніч проти четверга, 22 червня, російські окупанти заявили про удар по мосту на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом поблизу Чонгара.
Гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо поскаржився на обстріл кількох мостів між Херсонською областю та окупованим Кримом біля Чонгара.
Він повідомляв, що сполучення між Херсонською областю та Кримом продовжує діяти за допомогою резервного маршруту.

Читайте також:
Гауляйтер Сальдо погрожує ударом по мосту через Дунай – МЗС Молдови зреагувало

Окупанти заявили, що ремонт Чонгарського мосту займе “максимум кілька тижнів”

Чонгарський міст: ГУР – зреагувало, Кремль – не коментує, росЗМІ показали ймовірне відео влучання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна