За нардепа від “ЄС” Алєксєєва внесли заставу і він вийшов з-під варти

Народний депутат з фракції “Європейська солідарність” Сергій Алєксєєв, якого підозрюють у шахрайстві, вийшов з-під варти, внісши заставу 2, 264 млн грн.

Про це сам Алєксєєв повідомив в коментарі “Суспільному” у вівторок, 4 липня.

“Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13 години. Справи там немає, кажуть кращі адвокати. Це виключно підстава опозиційного депутата. Далі ми будемо відстоювати: йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи”, – сказав він.

Справа депутата Алєксєєва. Передісторія

Нардеп Сергій Алєксєєв

За даними СБУ, голова підкомітету в Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Сергій Алєксєєв (фракція “Європейська солідарність”) за 50 тисяч доларів обіцяв допомогти іноземцю уникнути екстрадиції. Про це стало відомо 30 червня.

Депутата нібито викрили під час одержання другої частини суми — 30 тисяч доларів. Йому повідомили про підозру в “шахрайстві”.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

В СБУ розповіли деталі кримінального провадження щодо вимагання грошей в іноземця:воно було відкрито в квітні за заявою потерпілого. Перша розмова, де нардеп пропонував свої “послуги” іноземцю, відбулася 1 червня. 17 червня депутат отримав першу частину коштів – 20 000 доларів. Після цього, за даними слідства, підозрюваний заявив, що треба ще кошти для вирішення питання в суді першої інстанції. 29 червня він отримав другий “транш”.

За словами заступника голови СБУ Сергія Наумюка, нардеп, маючи адвокатський досвід, розумів протиправність своїх дій і застосовував різні методи конспірації, щоб ускладнити документування злочину.

Сергій Алєксєєв — народний депутат 8-го (Блок Петра Порошенка) і 9-го (“Європейська солідарність”) скликань.

Читайте також:
Депутату від “ЄС” Алєксєєву обрали запобіжний захід із заставою 2,2 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна