На отриманні $50 тисяч за сприяння в уникненні екстрадиції іноземцю попався нардеп з фракції “ЄС” Сергій Алексєєв, йому оголосили про підозру

уточнено

Служба безпеки України викрила чинного народного депутата, який за 50 тисяч доларів обіцяв “відмазати” іноземця від екстрадиції. За даними ЗМІ, ідеться про Сергія Алексєєва з фракції “Європейська солідарність”.

Про це повідомляє СБУ 30 червня.

“За 50 тисяч доларів нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентарій “гарантував” використовувати власні зв’язки в суді, щоб скасувати рішення Державної міграційної служби України про відмову в наданні іноземцю статусу біженця”, – йдеться у повідомленні.

Фото: СБУ

СБУ задокументувала факт отримання нардепом 20 тисяч доларів – першої частини грошової винагороди, а також його викрили на отриманні другого “траншу” у розмірі 30 тисяч доларів.

Фото: СБУ

Народному депутату повідомили про підозру за ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За місцем проживання підозрюваного проходять невідкладні слідчі дії.

Своєю чергою, партія “Європейська солідарність” заперечує всі звинувачення на адресу Алєксєєва. У фракції заявляють про тиск правоохоронців на опозицію.

“Сьогодні вночі, в найкращих традиціях НКВДистських трійок, у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші. “ЄС” розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата”, – заявили в політсилі.

Читайте також:
Голову Тернопільської облради звільнили з-під варти після внесення застави

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна