Справа Алексєєва: ДБР вимагає для нардепа арешт із заставою в 10 млн грн

Державне бюро розслідувань подало до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу народному депутату Сергію Алексєєву у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 10 мільйонів гривень.

Про це повідомив заступник директора ДБР Олександра Удовиченка під час брифінгу 30 червня.

“До цієї справи буде прикута увага як журналістської спільноти, так і суспільства. Слідчі, прокурори, оперативні співробітники діяли в межах кримінальної справи. Докази є досить вагомими, щоб звернутись до суду з клопотанням до обрання запобіжного заходу з обранням застави в 10 млн гривень”, – зазначив Удовиченко.

Він також наголосив, що на сьогодні розслідування не завершується, це тільки початковий етап викриття Алексєєва.

Своєю чергою заступник генерального прокурора України Антон Войтенко повідомив, що клопотання підозрюваному вже вручено і скеровано до суду для розгляду.

Як писала “Новинарня“, 30 червня нардепа від фракції “Євросолідарність” Сергія Алексєєва викрили на отриманні хабара в розмірі 50 тисяч доларів. За таку суму нардеп обіцяв “відмазати” іноземця від екстрадиції.

СБУ задокументувала факт отримання нардепом 20 тисяч доларів – першої частини грошової винагороди, а також його викрили на отриманні другого “траншу” у розмірі 30 тисяч доларів. Алексєєву оголосили про підозру.

Водночас партія “Європейська солідарність” заперечує всі звинувачення на адресу Алєксєєва. У фракції заявляють про тиск правоохоронців на опозицію.

“Сьогодні вночі, в найкращих традиціях НКВДистських трійок, у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші. “ЄС” розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата”, – заявили в політсилі.

Читайте також:
Посадовцям Полтавського ГЗК мільярдера-втікача Жеваго повідомили про підозру: у чому звинувачують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна