ЗСУ під час контрнаступу відвоювали більше територій, ніж РФ окупувала взимку, – Воллес

Українські війська під час літнього наступу вже відвоювали близько 300 кв. км, що більше, ніж Росія окупувала у період свого зимового наступу.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у понеділок, 26 червня.

“У рамках літньої кампанії з повернення незаконно окупованих територій Україна вже відвоювала приблизно 300 квадратних кілометрів. Це більше території, ніж Росія захопила за весь свій зимовий наступ”, – сказав міністр.

Воллес зазначив, що наші захисники продовжують поступовий, але неухильний тактичний прогрес. Зокрема, ЗСУ проводять великі наступальні операції на трьох основних напрямках на півдні та сході України.

Як писала “Новинарня“, українським силам під час контрнаступу вдалося зламати оборону окупантів під Донецьком та вийти за лінію окупації 2014 року. Українські десантники трохи просунулися на схід від села Красногорівка, неподалік Донецька, який знаходиться на старій лінії контролю.

Читайте також:
ЗСУ успішно штурмують позиції росіян у районі Курдюмівки на Донеччині: розгромлено батальйон ворога, окупанти тікають. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна