Євросоюз ухвалить новий пакет військової допомоги для України на €3,5 млрд

Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка відбувається сьогодні у Люксембурзі, розгляне шляхи подальшої допомоги для України. Зокрема, новий пакет військової допомоги на 3,5 мільярда євро.

Про це 26 червня перед початком Ради міністрів ЄС заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, пише “Укрінформ“.

“Сьогодні рада ЄС ухвалить нову додаткову військову допомогу для України, – 3,5 мільярда (євро). Я думаю, що це більш важливо, ніж будь-коли – продовжувати підтримувати Україну. Тому що те, що трапилося протягом цих вихідних, показує, що війна проти України руйнує російську владу, та впливає на її політичну систему. Ми уважно слідкуємо за тим, що відбувається. Але зараз саме той момент, щоб підтримати Україну більше ніж будь-коли. Це саме те, що ми маємо намір зробити”, – сказав Боррель.

Як писала “Новинарня” раніше, Євросоюз затвердив 11-й пакет антиросійських санкцій. Нові заходи спрямовані в основному на посилення існуючих санкцій та припинення їхнього обходу. Це завдасть додаткового удару по путінській військовій машині посиленням експортних обмежень, націлених на організації, що підтримують Кремль.

Читайте також:
ЄІБ виділяє 840 млн євро на відновлення інфраструктури України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна