Австралія виділить ЗСУ новий пакет допомоги на $73,5 млн: до нього увійдуть бронемашини, вантажівки та причепи

Австралія надасть Україні новий пакет військової допомоги на $73,5 мільйона. У ньому будуть 70 одиниць військової техніки для захисту від російської навали.

Про це заявив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз, пише Reuters 26 червня.

Новий пакет оборонної підтримки складатиметься з 28 броньованих машин M113, 14 спецавтомобілів, 28 середньотоннажних вантажівок та 14 причепів.

“Ця додаткова підтримка матиме реальне значення, допомагаючи українському народу, який продовжує демонструвати велику мужність перед обличчям незаконної, неспровокованої та аморальної війни з боку Росії”, – сказав Албаніз.

Крім цього, Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на 12 місяців.

Прем’єр-міністр зауважив, що його уряд підтримує вирок Верховного суду Австралії, який відмовив Росії у скарзі на контроль федеральним урядом над землею, яку орендували для нового посольства біля парламентської будівлі в Канберрі: “Ми очікуємо, що Російська Федерація діятиме відповідно до рішення суду”.

Також в Албаніза запитали про передачу бронемашин Hawkei, про які просить Київ. За його словами, це питання порушували, але “порада полягає в тому, що це не найкращий спосіб надання допомоги Україні”.

Читайте також:
Євросоюз ухвалить новий пакет військової допомоги для України на €3,5 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.