Після удару ЗСУ по Чонгару окупанти змінили логістику на пунктах пропуску в Крим

Через руйнування мосту біля пункту пропуску Чонгар ракетою ЗСУ російські окупанти суттєво змінили логістику і порядок роботи на пунктах пропуску між захопленою частиною Херсонської області й Кримом.

Про це повідомляють місцеві проросійські Telegram-канали, пише 25 червня “Мост”.

Через розташований на території окупованого Криму пункт пропуску “Перекоп” організовано рух виключно вантажних автомобілів. На цей пункт можна проїхати через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Чаплинка”, робота якого була припинена ще у 2021 році через вкрай малий попит.

Через пункт пропуску “Армянськ” тепер проходять рейсові автобуси та легкові автомобілі. На цей пункт пропуску можна проїхати з Херсонської області через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Каланчак”.

Відтак маршрут до Криму для приватників став значно довшим.

Підконтрольні окупантам медіа стверджують, що нововведення дозволять уникнути черг, а також забезпечити комфортні умови проходження огляду на адміністративному кордоні між регіонами.

Підконтрольні окупантам канали пишуть, що 22 червня на пунктах пропуску утворилися величезні черги з автомобілів, які не могли проїхати в обох напрямках, бо росіяни ретельно доглядали кожну автівку, і це значно подовжило час перетину.

Тепер сухопутний маршрут з РФ до окупованого Криму, появу якого росіяни називають одним з успіхів у війни проти України, тепер став значно довшим, і частина його проходить за 50 кілометрів від позицій ЗСУ, тобто фактично в зоні вогневого контролю українських військ.

Нагадаємо, 22 червня ЗСУ завдали ракетного удару по Чонгарському мосту, що призвело до значних пошкоджень споруди і неможливості використовувати одну з транспортних магістралей між Херсонщиною та окупованим Кримом.

Читайте також:
Чонгарський міст: ГУР – зреагувало, Кремль – не коментує, росЗМІ показали ймовірне відео влучання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.