“Вагнерівці” планують дійти до Москви, – розвідка Британії

Розвідка Британії вважає, що заколот ПВК “Вагнер” – найсерйозніший виклик російській державі, і найближчі години будуть ключовими в подальшому розвитку цієї кризи.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому міністерством оборони Великої Британії вранці в суботу, 24 червня.

Як підсумували в британській розвідці, найманці з керованого Євгеном Пригожиним ПВК “Вагнер” перейшли через російський кордон щонайменше у двох місцях, узяли під контроль військовий штаб у Ростові-на-Дону, а частина вагнерівців рухаються на північ через Воронезьку область і “майже напевно мають на меті дістатися Москви“.

Також зазначалося, що російські силовики не чинять їм (тобто не чинили на час публікації зведення) особливого спротиву.

“У найближчі години лояльність російських сил безпеки матиме ключове значення для розвитку кризи. Це найсерйозніший виклик російській державі за останній час”, – зазначили в британському міноборони.

Зазначимо, що після звернення президента РФ Володимира Путіна ситуація дещо змінилася: як повідомляють російські телеграм-канали, підрозділи міністерства оборони активізувалися й, зокрема, зайняли позиції біля мосту через Оку в районі Серпухова (Московська область). Там проходить ключова траса М2 “Крим” у бік Москви, якою, вочевидь, має рухатися колона “вагнерівців”.

Повідомлялося також, що по колоні ПВК “Вагнер” працювала російська авіація. Як писала “Новинарня“, раніше члени ПВК нібито збили три гелікоптери міноборони РФ.

Також російські пабліки пишуть про “сліди бойових дій” на півдні Воронезької області неподалік райцентрів Павлівськ, Богучар та Верхній Мамон, розташованих уздовж траси “Дон” біля великих дорожних розв’язок. У Рогачівці, що поблизу Воронежа, нібито чули звук стрілянини.

Мінтранс у Московській області офіційно закликав громадян утриматися від поїздок по трасах М-4 “Дон” і М-2 “Крим”.

Читайте також:
Бунт Пригожина: в Ростові “вагнерівці” зайшли у штаб Південного округу та хочуть іти на Москву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна