Путін заявив про “удар у спину під час боротьби за майбутнє Росії” й пообіцяв організаторам військового заколоту неминучу кару

Президент РФ Володимир Путін назвав події в Росії “військовим заколотом” у той час, коли “Росія веде надважку боротьбу за своє майбутнє, відбиваючи агресію неонацистів”, і пообіцяв, що винних буде покарано.

Про це лідер держави-агресора сказав у відеозверненні до свого народу вранці в суботу, 24 червня.

“Звертаюся до тих, кого обманом або погрозами втягнули в злочинну авантюру, на шлях тяжкого злочину збройного заколоту… Це удар у спину країні та народу.

Саме такого удару було завдано по Росії 1917 року, коли країна вела Першу світову війну. Але перемогу в неї вкрали. Інтриги, чвари, політиканство за спиною армії і народу обернулися найбільшим потрясінням, руйнуванням армії і розпадом держави, втратою величезних територій. У підсумку – трагедією громадянської війни… Ми не дамо цьому повторитися”, – заявив Путін.

Він поскаржився, що це все відбувається в той час, коли Росія “бореться за свій суверенітет і незалежність, за право бути і залишатися Росією – державою з тисячолітньою історією”, а проти неї “спрямована вся інформаційна машина Заходу”.

Він наголосив, що ця битва вимагає особливої консолідації і єдності всіх внутрішніх сил. А натомість Росія “зіштовхнулася зі зрадою”, до якої призвели “непомірні амбіції та особисті інтереси”.

“Усі, хто свідомо став на шлях зради, понесуть неминучу кару, відповідатимуть і перед законом, і перед народом”, – запевнив російський лідер.

Він також заявив, що збройні сили та державні органи РФ “отримали необхідні накази” і буде вжито рішучих заходів щодо стабілізації ситуації в Ростові-на-Дону, куди увійшла колона ПВК “Вагнер”, ватажок якої Євген Пригожин нібито повстав проти міністерства оборони РФ.

При цьому Путін визнав, що ця ситуація “залишається складною, фактично заблокована робота органів цивільного і військового управління”.

Детальніше про “заколот” у Росії читайте тут:
Бунт Пригожина: в Ростові “вагнерівці” зайшли у штаб Південного округу та хочуть іти на Москву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна