Жаба і гадюка в РФ: Пригожин бунтує після “ударів по тилових таборах “Вагнера”

Ватажок угруповання “ПВК “Вагнер” Євген Пригожин увечері 23 червня заявив, що регулярні російські війська нібито вдарили ракетами по тилових таборах його приватної військової компанії на території РФ та знищили “десятки життів” бойовиків “Вагнера”.

“Загинула величезна кількість наших бійців, наших бойових товаришів. Ми ухвалимо рішення як відповімо на це злодіяння. Наступний крок за нами”, – сказав Пригожин у зверненні ввечері 23 червня.

Надалі Пригожин пригрозив рейдом 25 тисяч “вагнерівців”, які підуть “розбиратися”, чому в країні твориться “бєспрєдєл”, та заявив про “марш справедливості” з метою встановлення “справедливості в армії”. Також він розповів про втечу міністра оборони Шойгу з Ростовської області та ін.
Раніше він неодноразово критикував міноборони та генштаб Росії, вимагаючи поставок снарядів абощо.

Міністерство оборони Росії заперечило факт ударів по “тилових таборах “Вагнера” та назвало повідомлення Пригожина “інформаційною провокацією”.

Речник Пєсков заявив, що Путіна поінформовано про ситуацію з Пригожиним.

У російському Національному антитерористичному комітеті (ФСБ Росії) після заяв Пригожина нібито порушили кримінальну справу про заклик до збройного заколоту.

За даними опозиційного каналу “Сота”, в центр Ростова-на-Дону після заяв Пригожина буцімто ввели війська.

Джерела каналу “База” нібито повідомляють, що в низці відділів поліції Ростовської області оголошено план “Крепость”.

 

Джерела видань “Медуза” та інших пишуть, що російським провладним ЗМІ заборонили транслювати висловлювання Пригожина.

Перевірити заявлену інформацію насправді неможливо. Не факт, що насправді виступ Пригожина настільки серйозний, як дехто трактує.

Читайте також:
Конфлікт Пригожина та армії РФ: ГУР спрогнозувало, чим все завершиться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна