Конфлікт Пригожина та армії РФ: ГУР спрогнозувало, чим все завершиться

Євген Пригожин, скоріше за все, програє у протистоянні з російськими військовими, а групи “Вагнер” взагалі може не залишитися після того, що відбувається навколо Бахмута.

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

“Цей конфлікт триває. Хто вийде переможцем? Найімовірніше – міністерство оборони та генштаб”, – сказав він.

Як зазначив Скібіцький, військове відомство різко обмежило постачання та боєприпаси для “вагнерівців”.

За його словами, у Пригожина є проблеми з набором особового складу. До того ж він не виконав ту обіцянку, яку давав: він казав, що до вересня візьме Бахмут. Він почав критикувати російську регулярну армію, хоча сам не виконав свої обіцянки.

“Але основне – чи залишиться взагалі ПВК “Вагнера” після того, що зараз відбувається довкола Бахмута? Вона втрачає свої основні сили, а їхні інтереси не обмежуються лише Україною. У них є завдання в Сирії, в Африці, на Близькому Сході. Пригожин уже відверто визнає, що його просто зливають”, – додав Скібіцький.

Читайте також:
Що буде далі з Пригожиним і чому мовчить Путін?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна