У “Слузі народу” вимагають перевірити всіх військкомів після інформації про придбання сім’єю начальника Одеського ТЦК і СП розкішної вілли в Іспанії

Голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що ініціює проведення перевірок військових комісарів, після журналістського розслідування про придбання сім’єю начальника Одеського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова дорогої вілли в Іспанії.

Про це Арахамія написав у Telegram.

“Подивився розслідування Михайла Ткача про військкома. У мене просто відняло мову.

Як член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки ініціюю розгляд цього випадку й детальне його висвітлення в засобах масової інформації. Готую звернення до правоохоронних органів і беру під особистий депутатський контроль хід розслідування.

Паралельно ініціюю звернення до уповноважених органів, щоби провести аналогічні перевірки стосовно військкомів усіх областей“, – зазначив голова парламентської фракції “СН”.

Ідеться про розслідування “Української правди” “Батальйон Іспанія“. У ньому журналіст Михайло Ткач розповів про те, що родина начальника одеського “військкомату” Євгена Борисова вже під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

Євген Борисов

Інформація про те, що у сім’ї Борисова з’явилася вілла в Іспанії вартістю майже 4 мільйони доларів, а в його дружини – офісне приміщення на головній вулиці дорогого курортного міста Марбелья, з’явилася у ЗМІ навесні 2023 року. У травні Державне бюро розслідувань відкрило проти нього провадження. В ОК “Південь” повідомили, що Борисова відсторонено від посади і щодо нього проводиться службова перевірка.

Уже після появи розслідування Ткача керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк заявила, що  службове розслідування не знайшло підстав для відсторонення Борисова від посади і він знову виконує свої обов’язки.

Журналісти “УП” повторно взяли витяги з іспанського реєстру, в якому зареєстровано і згаданий маєток, і офісне приміщення в Марбельї, які досі записані на родину Борисова. Вілла зареєстрована на його матір, як і помічений біля неї електричний “Мерседес” В класу 2022 року з київськими номерами – “УП” зазначає, що вартість такого авто стартує від 100 тисяч доларів.

Крім того, в одеського військкома вже у 2023 році з’явився ще один новий позашляховик Toyota Land Cruiser 2023-ого року. Зареєстроване авто на його тещу.

Борисов, який працює військовим комісаром з 1996 року, у телефонній розмові спершу запевняв журналістів, що його родина нічим в Іспанії не володіє, а після слів про витяги із місцевого реєстру заявив, що його дружина займається там роздрібною торгівлею і він не “влазить” у ці справи.

Про те, чи купували його ріні нерухомість на іспанському узбережжі, Борисов, за його словами, не в курсі, бо ще не розмовляв на цю тему з дружиною.

Читайте також:
Керівників військових, які нібито жорстко “мобілізували” чоловіка на вулиці в Одесі, притягли до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна