Київрада перейменувала вулицю на Печерську на честь Героя України Андрія Верхогляда

Київрада перейменувала вулицю Драгомирова (російський царський генерал) на вулицю Андрія Верхогляда. Це було одне з перейменувань на честь героїв війни з Росією, яких вимагали громадські активісти.

Про рішення міської ради у вівторок, 20 червня, повідомляє сайт КМР.

“У Печерському районі вулицю Михайла Драгомирова перейменовано на честь військовослужбовця, Героя України Андрія Верхогляда (позивний «Лівша»). Таке рішення було прийнято сьогодні, 20 червня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 68 депутатами”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, “у столиці міські об’єкти мають носити назви, які пов’язані з Україною, нашою історією, Героями та відомими діячами. І точно ми зобов’язані позбутись всіх назв, які нав’язав радянський союз та Росія”.

“Час для справедливості. Разом з мешканцями зробили вибір, аби столичні вулиці носили імена наших Героїв. Кияни віддали 16 682 голосів за перейменування вулиці Михайла Драгомирова на честь загиблого українського військовослужбовця, підполковника, командира батальйону 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, Героя України Андрія Верхогляда. З початку повномасштабного вторгнення у 2022 році Герой боронив підступи до міст Бориспіль та Бровари. Рік тому, 22 червня 2022 року у віці 27 років загинув у бою проти російських бойовиків на Світлодарській дузі. Вічна пам’ять і шана полеглим за Україну”, – заявив Бондаренко.

Крім того, увічнили депутати на карті Києва і назву “Карпатська Січ”, що об’єднує мілітарну організацію на Закарпатті в 1938–1939 рр. та добровольчий підрозділ часів АТО/ООС і повномасштабної війни з Росією.

“На честь цього підрозділу перейменували вулицю Гвардійську у Голосіївському районі столиці”, – повідомив мер Віталій Кличко.

Нагадаємо, у лютому 2023 року погони підполковника для загиблого Героя Верхогляда вручила Надя Дорофеєва – як він і просив.

Читайте також:
Загинув Народний герой України Андрій Верхогляд із 72-ї бригади, який у 2017-му з Кизилом взяв позицію “Алмаз” під Авдіївкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна