“Горить моя р***ня”: погони підполковника для загиблого Героя Верхогляда вручила Надя Дорофеєва – як він і просив

Погони до звання підполковника, яке посмертно отримав комбат 72-ї бригади Герой України Андрій Верхогляд, на родинній церемонії в його рідному місті вручила відома співачка Надія Дорофєєва. Таким було жартівливе бажання воїна, озвучене за життя.

Про незвичайну церемонію розповіла в сюжеті на каналі “1+1” журналістка Наталя Нагорна.

Командир батальйону 72 омбр Андрій Верхогляд “Лівша” (нар. 18.04.1995) героїчно загинув у бою з російськими окупантами в районі Світлодарська 22 червня 2022 року. Він був кавалером двох орденів Богдана Хмельницького, мав громадську відзнаку “Народний герой України” (2017).

Лівша був великим жартівником і ходив у бій із піснею “Горит моя душа” Надії Дорофєєвої.

“Є в нас на війні одна штука. Намічається бій, колона йде, ми дивимося кліп Наді Дорофєєвої “Горит”. “Горит русня”, воно під це підходило. Послухали “Горит” – і бій буде класний, все буде чітко”, – переказує слова офіцера його дружина Марина.

Улюбленець воєнних кореспондентів, майор Верхогляд одного разу висловив побажання, щоб погони до наступного військового звання йому вручила співачка Дорофєєва. Тим більше, минулого року друзі організували йому на день народження віртуальне привітання від Дорофєєвої.

“Я вже шуткую, з пацанами жартуємо, що коли мені будуть вручати підполковника, то вона буде мені вручати підполковника”, – сказав тоді військовий.

Тож тепер дружина Героя вирішила виконати цю його волю і попросила журналістів програми ТСН залучити поп-виконавицю до церемонії.

Звання підполковника посмертно Андрію Верхогляду було присвоєне наказом командувача військ ОК “Північ” 20 січня 2023 року.

На пропозицію ТСН Надя Дорофєєва одразу погодилася і приїхала до міста Звягель Житомирської області. Там вона познайомилася з дружиною загиблого, із 3-річною дочкою Юліаною та взяла участь у камерній церемонії вручення звання підполковника.

Дорофєєва зачитала наказ командування і поклала погони на могилу Андрія.

Читайте також:
Загинув Народний герой України Андрій Верхогляд із 72-ї бригади, який у 2017-му з Кизилом взяв позицію “Алмаз” під Авдіївкою

Мертвим і живим Героям: президент вручив нагороди в День Сухопутних військ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна