Загинув Народний герой України Андрій Верхогляд із 72-ї бригади, який у 2017-му з Кизилом взяв позицію “Алмаз” під Авдіївкою

доповнено

У боях за Україну загинув командир батальйону 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців ЗСУ майор Андрій Верхогляд.

Про це в четвер, 23 червня, повідомив у фейсбуці журналіст Володимир Рунець.

“Усвідомити, що ти тепер у кращому, більш справедливому світі, мені не дає чи то мій власний егоїзм, чи то розум так захищається від страшної правди. Я не знаю. Я згадую ту нашу першу зустріч в Авдіївці, згадую, скільки всього ми пережили – наче за плечима не роки, а століття міцної, справжньої дружби.
Я знаю всі твої вчинки, знаю як ти беріг людей, знаю, як щодня наближав Україну до перемоги. Ти – майбутнє, яке немита наволоч у нас намагається забрати”, – написав Рунець.

Надвечір втрату підтвердила 72 омбр.

“Із сумом та жалем повідомляємо про загибель у бою з рашистською сволотою нашого побратима, командира батальйону майора Андрія Верхогляда.
Шляхетність та рішучість, сміливість та безмежна, неймовірна життєрадісність. Один з найкращих командирів, гордість бригади. Неможливо уявити Андрія за завісою земного життя. Серця нашої родини сповнені жалоби та люті. Торувати дальший шлях ми надалі будемо разом. Із тобою.
Тільки ти тепер тримаєш над нами небо”, – сказано в повідомленні білоцерківської бригади.

Андрій Верхогляд. Фото: ФБ 72 омбр

Майон Андрій Верхогляд“Лівша” – Народний герой України, відомий за боями в районі Авдіївки в січні-лютому 2017 року (позиція “Алмаз”). Цю операцію тоді очолив майбутній Герой України, заступник командира 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади капітан Андрій Кизило – він загинув 29 січня.

“У нас є одна мета – це незалежність України. У нас є один ворог – Російська Федерація. Наша ціль – свобода наших дітей, свобода наших батьків і свобода нашої держави. Вона буде досягнута, всі завдання, які перед нами стоять, ми виконаємо. Перемога за нами! Це наша земля, за нами правда”, – говорив Верхогляд в інтерв’ю каналу “1+1”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 120 – 23.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна