На війні за Україну загинув науковий співробітник “Софії Київської”, керівник музею і воїн Денис Борисов

9 червня на фронті загинув військовослужбовець тероборони ЗСУ, науковий співробітник Національного заповідника “Софія Київська” Денис Борисов.

Про смерть 31-річного солдата повідомили пресслужба заповідника та Марина Ткачук – декан факультету гуманітарних наук Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Денис Борисов – випускник магістерської програми “Археологія” НаУКМА 2013 року.

“Колектив Національного заповідника «Софія Київська» отримав болісні новини з фронту. Наш колега, науковий співробітник заповідника Денис Борисов, що боронив Україну у лавах ЗСУ, загинув в результаті артилерійського обстрілу.
Пекучий біль і гіркий смуток. Важко прийняти і повірити. Денис був щирим, доброзичливим, відповідальним, безліч відкриттів та досягнень чекало б на нього, якби не жорстока війна… Висловлюємо щирі співчуття родині, друзям та близьким”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці заповідника.

Декан Ткачук розповіла, що талановитий молодий дослідник активно вивчав історію та побут Києво-Софійського архієрейського дому, якому присвятив низку публікацій та доповідей на міжнародних конференціях. Незадовго до початку військової служби він був призначений керівником музею “Кирилівська церква”. Попереду в нього мали б бути довгі та щасливі роки життя, сповненого заняттями улюбленою музейною справою, натхенною науковою творчістю, родинним затишком і любов’ю. Якби не війна.

Денис Борисов. Фото: Софія Київська

“Світла, щира, привітна і відповідальна людина – таким назавжди запам’ятають Дениса Борисова однокурсники, викладачі, колеги, друзі. Для факультету гуманітарних наук НаУКМА біль його втрати особливо пекельний, адже мама Дениса, Тетяна Анатоліївна Борисова, протягом багатьох років є співробітницею нашої кафедри археології. І нема таких слів, якими б ми могли висловити всю глибину і щирість своїх співчуттів пані Тетяні та всій родині ‒ батькові, дружині, братам Дениса, чиї біль і скорбота безмежні… Вдячна пам’ять і вічна шана Денису Борисову, науковцю та Воїну, який віддав своє життя за нашу батьківщину, її свободу, гідність та щасливе майбутнє! Героям слава!” – написала Марина Ткачук у соцмережі.

Читайте також:
Смерть великого лицаря. Археолог, пошуковець, музикант, воїн – яким був Юрій Коваленко, що загинув за Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна