За три доби ЗСУ просунулися від 200 метрів до 1,4 кілометра та визволили 3 км² території

За останні три доби українські воїни просунулися на деяких напрямках фронту від 200 метрів до 1,4 кілометра та деокупували близько 3 квадратних кілометрів нашої землі.

Про це в середу, 14 червня, під час включення з Military Media Center повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

“На Бердянському напрямку бої тривають в районі села Макарівка. Також йдуть бої в районі сіл Новоданилівка та Новопокровка”, – заявив речник.

За словами Ковальова, ворог збільшив кількість ракетно-авіаційних ударів. Зокрема, у ніч на 14 червня РФ здійснила пуски крилатих ракет “Х-22”, крилатих ракет морського базування “Калібр”, а також застосував БПЛА “Шахед” по об’єктах інфраструктури на Харківщині, Донеччині, Кіровоградщині та Одещині.

Як писала “Новинарня“, українська ППО знищила 3 ракети “Калібр” та 9 дронів-камікадзе.

Унаслідок нічного обстрілу Одеси загинули 3 людей, ще 13 отримали поранення.

Під ранок цього ж дня окупанти також атакували ракетами Краматорськ та Костянтинівку на Донеччині. Попередньо, троє людей загинули, ще троє – поранені.

Читайте також:
Окупанти вгатили “шахедами” по Кіровоградщині: є влучання в об’єкт інфраструктури, без жертв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна