Політв’язень Андрій Захтей залишив РФ та прямує в Україну

Засуджений у Криму у справі «українських диверсантів» Андрій Захтей виїхав із Росії до країн Балтії – звідти політв’язень вирушив в Україну.

Про це повідомляють «Ґрати» в середу, 14 червня.

У лютому Захтея звільнили з колонії, проте російська влада не дозволила йому виїхати в Україну і помістила в Центр тимчасового тримання іноземних громадян у Ростовській області.

Увечері 13 червня співробітники посольства України у Латвії зустріли Захтея на прикордонному пункті Убилинка та відправили в Україну, йдеться у повідомленні.

8 березня українська Державна міграційна служба відмовила у видачі Андрію Захтею документів на повернення в Україну. Через відсутність консульських зв’язків України з РФ повернення політв’язня можливе лише через треті країни.

Як повідомляла “Новинарня“, 10 серпня 2016 року ФСБ Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в Криму затримали групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. Тоді також заявляли про обстріли російських прикордонників з боку України і загиблих серед росіян.

Російські спецслужби стверджують, нібито затримані Євген Панов (ветеран АТО з Енергодара) і Андрій Захтей були членами “групи диверсантів”, яка планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури окупованого РФ півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Читайте також:
У Криму отримав вирок “диверсант” Захтей, який утік до РФ від правосуддя України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна