“Не перетворитися самим на Росію”: нобелівська лауреатка Матвійчук закликала українців до емпатії в ситуаціях із пожиранням росіян акулами

Українська правозахисниця Олександра Матвійчук, голова організації “Центр громадянських свобод”, нагородженої Нобелівською премією миру 2022 року, закликала українців до емпатії в ситуації з акулою, яка в Єгипті з’їла росіянина.

Про це вона написала у фейсбуці в п’ятницю, 9 червня.

“Усім нам дуже складно. Особливо останні дні. Слова тонуть. Як будинки, сади, собаки, люди, їхні мрії на Херсонщині. Тому я б нічого взагалі не писала, але «синдром акули» небезпечний. На війні завжди є загроза стати дзеркалом іншої сторони. Коли кожного дня стикаєшся з жорстокими вбивствами, катуваннями та тотальним руйнуванням, складно зберігати людяність посеред виру людського горя. Але ми і це зможемо.
Виграти війну з Росією – це ще значить, не перетворитися самим на Росію”, – вважає Матвійчук.

Подібну до Матвійчук позицію зайняв також Олексій Арестович.

Варто зазначити, що український інтернет вибухнув сотнями мемів та жартів з приводу загибелі росіянина від зубів акули в Хургаді. Її зокрема називають “дієвішою за ООН” на тлі катастрофи із затопленням Херсонщини внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Позиція Матвійчук і Арестовича наразилася на рішуче несприйняття коментаторів у соцмережах.

Читайте також:
Лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук стала амбасадоркою напряму “Права людини” Глобального договору ООН в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна