Сергій Ребров очолив збірну України: перші заяви на посаді

Колишній футболіст київського “Динамо” і збірної України Сергій Ребров став новим головним тренером національної збірної України з футболу.

Презентація нового наставника відбулася в Будинку футболу в Києві в середу, 7 червня.

Він уже розповів про новий штаб “синьо-жовтих”.

“Поки не з усіма підписані контракти, ще ведемо перемовини. Але, думаю, вже можна про це говорити. Моїми помічниками будуть ті фахівці, з якими ми працювали в “Аль-Айні”. Це Альберто Босх, Унаї Мельгоса та Вісенте Гомес. Далі будуть українські помічники. Також Гліб Платов, з яким ми працювали ще в “Динамо”. Тренером воротарів буде Рустам Худжамов. Лише на цей збір ми викликаємо тренера з фізпідготовки “Шахтаря”. Далі подивимося”, – сказав Ребров, якого цитує “Футбол 24“.

  • Вісенте Гомес – відповідатиме за фізичну й тактичну підготовку гравців збірної;
  • Альберто Босх – відповідатиме за збір інформації щодо гравців збірної та її суперників, аналіз матчів збірної та матчів інших команд;
  • Унаї Мельгоса – відповідатиме за збір інформації щодо потенційних гравців збірної, аналіз матчів молодіжної та юнацьких збірних;
  • Гліб Платов – тренер-аналітик;
  • Рустам Худжамов – тренер воротарів.

На першій пресконференції Ребров найперше подякував українським воїнам.

Під час представлення Реброва. Фото: УАФ

“Хочу подякувати ЗСУ за те, що боронять Незалежність, захищають Україну та дають нам можливість спілкуватися про футбол, проводити чемпіонат. Я сам особисто та, вважаю, наші люди будуть надалі допомагати нашим військовим і всім тим, хто постраждав від російської агресії”, – сказав Сергій.

“Дуже радий повернутися в Україну, працювати в Україні. Моя родина теж повертається. Дуже радий, що моя дружина так сприйняла моє рішення. Як я говорив раніше, далі будемо працювати на Україну.
Можливо, хтось і чекав на мене два роки, але я ці два роки працював. Я чув інтерес збірної України, але в мене був контракт (в ОАЕ – “Н”). Зараз він завершився, і я маю можливість вирішувати свою долю. Тепер я маю можливість підписати угоду зі збірною України. Це ви, журналісти, створювали цю атмосферу, коли було багато чуток про мене чи про іншого тренера. Я допрацював контракт і зараз я тут”, – зазначив Ребров.

Сергій Ребров. Довідка

Сергію Реброву 49 років. Кар’єру гравця він закінчив 2009 року. Надалі на клубному рівні тренував київське “Динамо” (2014-2017), “Аль-Ахлі” (Саудівська Аравія, 2017-2018), “Ференцварош” (Угорщина, 2018-2021), “Аль-Айн” (ОАЕ, 2021 – до цього часу).

Уродженець Горлівки Ребров є другим бомбардиром в історії чемпіонатів України (123 голи у складах “Шахтаря” й “Динамо”),  а також став першим гравцем, який забив в матчах національної першості сто м’ячів.

Дев’ятиразовий чемпіон України (з “Динамо”), дворазовий чемпіон Росії (з “Рубіном”), чемпіон Туреччини (“Фенербахче”).

За національну збірну України форвард провів 75 матчів (15 голів).

Як тренер Ребров має такі досягнення: з “Динамо” (Київ) – чемпіон України 2015 і 2016 рр., володар Кубка України 2014 і 2015 рр., володар Суперкубка України 2016 р.; з  “Аль-Ахлі” – віцечемпіон Саудівської Аравії 2017 р., із “Ференцварошем” – чемпіон Угорщини 2019, 2020, 2021 рр., з “Аль-Айном” – чемпіон ОАЕ 2022 р., володар Кубка ліги 2022 р., віцечемпіон ОАЕ 2023 р.

Попереднім головним тренером збірної України був Олександр Петраков (2021-2022). Цього року збірною тимчасово керував Руслан Ротань (за сумісництвом з молодіжною збірною та ФК “Олександрія”). “Синьо-жовті” майже пів року не мали повноцінного головного тренера, очікуючи закінчення контракту Реброва в ОАЕ.

Сергій Ребров дебютує на посаді наставника “синьо-жовтих” уже 12 червня. Цього дня збірна України в товариському поєдинку зіграє проти Німеччини в Бремені.

Нагадаємо, в лютому було відомо, що Ребров очолить збірну, але не одразу.

Читайте також:
Тренер Сергій Ребров переказав 100 тисяч на підтримку родин загиблих ультрас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна