Відбіркова дилема: Ребров очолить збірну, але не одразу ℗

Українські любителі футболу неабияк заінтриговані – хто очолить національну збірну на наступний відбірковий цикл? Це має значення і для того, щоб робити вигідні ставки на спорт тощо. До керівництва Української асоціації футболу підкрадається дедлайн, а відповіді на це питання все ще немає.

Річ у тім, що вже за півтора місяця, 26 березня, збірна України має розпочати шлях у відборі на Євро-2024 гостьовим матчем проти Англії. Контракт Олександра Петракова із “синьо-жовтими” добіг кінця 2022 року. Він не був продовжений на рік 2023 (з огляду на невихід команди на мундіаль). Місце керманича лишається вакантним. При цьому вважається, що кандидатура Сергія Реброва – безальтернативна. Налаштований стати тренером збірної і сам Ребров. Але ж колишній динамівець до 30 червня зв’язаний контрактом із клубом “Аль-Айн” з Арабських Еміратів. Тож мусить або допрацювати договір, або доведеться сплачувати велику “неустойку”.

Сергій Ребров на чолі “Аль-Айна”

Президент УАФ Андрій Павелко, чиє становище на чолі федерації і так хитке через кримінальні переслідування, заспокоював футбольну громадськість тим, що має аж три сценарії щодо нового тренера збірної. Однак, як розповів днями футбольний оглядач проєкту “ТаТоТаке” Михайло Співаковський, ці три варіанти не дають повної відповіді на кадрове питання. Адже:

  • “План А” – це призначення Сергія Реброва (із ним доведеться почекати до кінця червня).
  • “План Б” – це повторне призначення Олександра Петракова (цей варіант відпав, бо Петраков уже встиг за значно кращі гроші очолити збірну Вірменії).
  • “План В” – тимчасові тренери – майбутні помічники Реброва, які попрацювали б із головною командою до того часу, поки не звільнився б він сам.

Наразі найбільш імовірним видається третій варіант. Хоча до якості підготовки збірної з такими “клерками” вже зараз виникають великі питання.

Нагадаємо, в нашу групу С потрапили такі команди: Італія, Англія, Україна, Північна Македонія, Мальта.

І до кінця червня збірна України ще має зіграти аж три матчі.

  • 26.03.2023  Англія – Україна
  • 16.06.2023  Півн. Македонія – Україна
  • 19.06.2023  Україна – Мальта

У фінальний турнір, до Німеччини, виходять по дві найкращі збірні кожної групи і ще три переможці стикових матчів Ліги націй.

Від інсайдерів відомо, що Ребров нібито підтримує “план В” і хоче завчасно підготувати команду помічників для тренерського штабу збірної. За непідтвердженими даними, до нього можуть потрапити уже знайомий українським фанам іспанець Вісенте Гомес (раніше він працював у тренерських штабах київського “Динамо” і донецького “Олімпіка”) та тренер воротарів Рустам Худжамов.

За чутками, разом із Ребровим з “Аль-Айна” може піти й інша українська зірка – вінгер Андрій Ярмоленко. Причому сватають 33-річного збірника не куди-небудь, а додому, в кризове київське “Динамо”.

А близький до киян журналіст Ігор Циганик зазирає ще далі й у себе на каналі висловлює думку, що Сергій Ребров міг би очолити “Динамо” після Мірчі Луческу, в якого ще півтора року контракту.

Варто зазначити, що в чемпіонаті ОАЕ команда Реброва і Ярмоли за 11 турів до фінішу йде на п’ятому місці, відстаючи від лідера лише на 4 очки. При цьому “Аль-Айн” виграв три останні матчі поспіль, зокрема минулих вихідних – у “Аль-Дафри” 4:1 на виїзді (Ярмоленко сам забив і заробив пенальті).

Сергій Олександрович три роки поспіль вигравав чемпіонат Угорщини із “Ференцварошем”, а у 2022 році з першої спроби з великим відривом привів “Аль-Айн” до золотих нагород у першості ОАЕ. І, як максималіст та людина слова, напевне допрацює з клубом і цей сезон. Тим паче, що “Аль-Айном” керує родина президента Еміратів.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтеся принципів відповідальної гри!

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна