МВС озвучило напрямки евакуації для мешканців Херсонщини

Поліція та рятувальники допомагають з евакуацією мешканцям Херсонської області, МВС озвучило шляхи евакуації для мешканців регіону.

Про це у вівторок, 6 червня, інформує пресслужба відомства.

У МВС закликали громадян, що мешкають уздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова, прямувати в безпечні райони:

  • жителям смт Антонівка піднятися до вулиць Горького та Антонівської;
  • жителям Дніпровського району піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;
  • жителям Суворовського району піднятися до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;
  • жителям Корабельного району, у тому числі Карантинного острова, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;
  • жителям Карантинного острова, якщо неможливо буде евакуюватися на безпечну територію, піднятися на рівень третього поверху будівель;
  • жителям селища Зимівник піднятися в район міського цвинтаря;
  • жителям смт Комишани піднятися до вулиці Центральної;
  • жителям селища Приозерного піднятися вище вулиці Білозерської.

Нагадаємо, 6 червня окупаційні війська підірвали дамбу Каховської ГЕС. У Херсонській області розпочата евакуація населення з небезпечних районів, для яких є ризик затоплення. Близько сьомої години голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін говорив, що через п’ять годин вода досягне критичного рівня.
Російські загарбники захопили головну споруду Північно-Кримського каналу і Каховську ГЕС 24 лютого минулого року.

Нагадаємо також, що Головне управління розвідки повідомляло, що Каховську ГЕС росіяни замінували ще в квітні 2022 року.
Зазначалося, що окупанти передбачають швидке звільнення українськими військовими правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема, під загрозою руйнування опинились дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції.
“При цьому підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще в квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор Каховської ГЄС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані “КамАЗи” без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою”, – йшлося у повідомленні.

Також у жовтні 2022 року Генеральний штаб ЗС України та американський Інститут дослідження війни наголошували, що росіяни створюють інформаційне поле для ймовірної інсценованої атаки на окуповану ними Каховську ГЕС, щоб виправдати або прикрити свій відступ на Херсонщині.

Читайте також:
Президент збирає екстрене засідання РНБО через підрив дамби Каховської ГЕС

Чи є підрив Каховської ГЕС загрозою для окупованої ЗАЕС: Енергоатом коментує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна