В МЗС відреагували на відео уряду Угорщини з “російським” Кримом

Міністерство закордонних справ України прокоментувало відеоролик уряду Угорщини, де Крим зображений частиною Росії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

“Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, – наголошується в повідомленні.

В МЗС закликали Угорщину припинити здійснювати провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань у рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

“Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці”, – підкреслили в міністерстві.

Зазначається, що на доручення МЗС тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною.

Як повідомляла “Новинарня“, на сайті уряду Угорщини 30 травня був опублікований відеоролик із закликом до якнайшвидшого миру й “мирних переговорів” в Україні, в якому Крим зображено як частину території Росії.

Читайте також:
Індонезія висунула власний “мирний план” для України й РФ – із референдумом. Наше МЗС відповіло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна