“Вагнер” вербує медиків та операторів дронів через Twitter і Facebook, – ЗМІ

ПВК “Вагнер” за допомогою Twitter і Facebook вербує медиків, операторів дронів і психологів для участі в бойових діях в Україні.

Про це в середу, 31 травня, пише Politico з посиланням на британську дослідницьку спільноту Logically.

За даними журналістів, оголошення про роботу у “Вагнер”, найманці якої діють у кількох країнах, за останні 10 місяців набрали майже 120 тисяч переглядів у двох соціальних мережах.

Дописи публікуються десятками мов, зокрема французькою, в’єтнамською та іспанською. Вони також містять контактні номери телефонів, акаунти в Telegram і пропозиції зарплат, які дорівнюють близько 2 800 євро на місяць, а також різні пільги, включаючи медичне обслуговування.

Керівник Logically Кайл Волтер стверджує, що деякі з цих постів є “справжніми пропагандистськими фільмами” в поєднанні з номерами телефонів.

“Оскільки ми продовжуємо розглядати ПВК Вагнера як дедалі небезпечнішу загрозу у світі, той факт, що ці повідомлення поширюються в Інтернеті, викликає занепокоєння”, — зазначив він.

Своєю чергою компанія Meta запевняє, що знає про небезпеку групи “Вагнер”.

“Вона (ПВК “Вагнер” – “Н“) не може бути присутньою на наших платформах”, — сказав представник Meta.

Там додали, що видаляють пости, які містять “вихваляння або суттєву підтримку “Вагнер”, коли про це стає відомо, включно з публікаціями, спрямованими на вербування”.

Читайте також:
Наші знищили 80 “вагнерівців”, які виходили з Бахмута. Ще 119 – поранили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна