На війні загинув львівський журналіст Віктор Петров

На війні загинув львівський журналіст і волонтер Віктор Петров.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради в середу, 31 травня.

“На фронті загинув військовий, львівський журналіст і активіст Віктор Петров. Віктор був першим редактором видання “Сихів Медіа”, членом громадської організації “Інститут Суспільних Ініціатив” (ІСІ), волонтером, свідомим громадянином. Заснував Креативну школу What If. Був ініціатором багатьох соціально важливих проєктів, чим зробив великий вклад у розвиток країни”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Віктор служив у 54-й окремій механізованій бригаді імені Гетьмана Івана Мазепи.

Як розповіла в коментарі Національній спілці журналістів нинішня головна редакторка “Сихів Медіа” Каріна Роханська, Віктор очолював це видання з 2016 по 2019 рік, а потім зайнявся відеозйомкою: знімав документальні фільми, відеосюжети, комерційні відеокліпи. Разом з журналісткою Галою Козютинською створив креативну студію зйомки і монтажу, а в останній рік – креативну школу для підлітків-львів’ян та вимушених переселенців.

“Він вибрав собі позивний Лелека. Казав, тому що вони завжди повертаються до дому… Я не змогла зупинити. Це був справжній чоловік, якого поважали і любили всі. Він не міг стояти осторонь, коли треба було діяти. Він обіцяв, що скоро повернеться, і ми надалі будемо мандрувати світом…

Як нам тепер жити,без нього, як? Віктор не їв м’ ясо, бо шкодував усе живе, тромбоцити здавав онкохворим дітям, завжди допомогав усім друзям, жив наповненним життям. Не зовсім склалося в особистому, але казав,що все попереду – й онуки, і сімейне щастя. Писав кожного дня: “Мамулечка, я тебе так люблю, тримайтеся з татом  все буде добре, вже зовсім скоро!

Йому навіки 33. Пам’ятайте, яку ціну платить Україна за свободу”, – написала мама загиблого воїна Ірина Петрова.

Читайте також:
На війні загинув колишній ротний 206-го батальйону ТрО Віталій Коровяковський, який пережив полон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна