Розлючений комбат із ТрО підірвав гранатою волонтерську машину. Почалося службове розслідування

Військовослужбовець Сил територіальної оборони ЗС України розповів у соцмережах, що його командир батальйону в пориві люті підірвав гранатою машину, яку військовим доставили волонтери. В Управлінні ТрО відповіли, що за цим фактом проводиться службове розслідування.

Про це повідомили в Регіональному управлінні Сил територіальної оборони «Захід» у коментарі “Громадському” у вівторок, 30 травня.

Про інцидент стало відомо з публікації військового сил ТрО у Twitter. Він розповів, що командир батальйону підірвав гранатою автівку, на яку збирали гроші волонтери.

Ідеться про 215-й батальйон 125-ї бригади ТрО (комбат – Андрій Селехман).

На відео з машиною у вогні, чоловік за кадром каже, що комбат підірвав машину, бо військові на ній поїхали до Лиману по бензин для генератора. Однак сам військовий писав, що військові поїхали до Лиману на «Нову пошту».

«Хлопцям, які з позицій спустилися, заборонені будь-які виїзди, навіть у сусідній Лиман на «НП». Два рази на тиждень дозволений виїзд однієї людини з підрозділу», — пояснював військовий у коментарях.

Після цієї публікації військовослужбовець розповів, що його викликали до комбата та забирали в нього телефон. За його словами, військовим, які поїхали до Лиману, закидають СЗЧ — самовільне залишення частини, за що передбачено покарання за Кримінальним кодексом України (ст. 407).

У Регіональному управлінні Сил територіальної оборони «Захід» журналістом повідомили, що за цим фактом проводиться службове розслідування.

Пообіді у вівторок, 30 травня, військовий ТрО розповів у коментарі “Громадському”, що телефон йому повернули, а на місце приїхали представники контррозвідки, управління бригади, представники управління Сил ТрО для того, що б розібратися в ситуації.

«Наразі основна проблема в тому, що я не учасник ситуації. Особисто я не бачив, а тому треба підтвердження військовослужбовців, які безпосередньо були там. На жаль, через низку причин та можливе залякування кримінальними справами, вони всі дають покази що нічого не бачили, нічого не знають, нібито машина здетонувала сама по собі», — зазначив він.

Утім, за його словами, представники контррозвідки помітили плутанину у показаннях та «були знайдені непрямі докази» підриву машини.

«Як піде ситуація далі — мені не відомо. Поки що видно що контррозвідки на боці правди, а бригадне управління теж. Сподіваюся, що це не тільки на словах», — додав він.

Читайте також:
Комбата “Купола” з 46-ї бригади ДШВ понизили в посаді через критику рівня підготовки мобілізованих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна