Росіяни не просунулись на жодному напрямку, де намагалися вести наступ, – Маляр

Російські окупанти за добу не просунулись на жодному напрямку, де намагалися вести наступ. Українські бійці контролюють південно-західні околиці Бахмута.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у вівторок, 30 травня.

“На півночі та півдні передмістя Бахмута вже декілька днів просування не здійснюється, оскільки рух наших військ призупинено для виконання інших військових задач. Які, власне, виконуються”, – написала Маляр.

Вона додала, що схід  – епіцентр бойових дій. Ворог не полишає мету захопити Донецьку та Луганську області. Інтенсивність наступальних дій ворога протягом доби дещо знижена.

“Натомість зберігається інтенсивність артобстрілів та авіаційних ударів. На трьох напрямках з шести протягом доби ворог не проводив наступальних дій. Йдеться про – Лиманський, Авдіївський, Шахтарський. На Куп’янському напрямку противник веде безуспішні наступальні дії. На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка. На Бахмутському напрямку противник наступальних дій наразі не проводить”, – йдеться в повідомленні.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують обстріли та завдають авіаударів.

Також на цьому напрямку, за словами Маляр, триває заміна та перегрупування ворожих військ.

Читайте також:
Наші знищили 80 “вагнерівців”, які виходили з Бахмута. Ще 119 – поранили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.