Німеччина може додати до коаліції винищувач Eurofighter, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що бачить можливість отримання від Німеччини винищувачів Eurofighter Typhoon.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“Якби Великобританія та Німеччина об’єднали свої можливості з постачання винищувачів Eurofighter, це було би важливим кроком”, – сказав міністр в інтерв’ю німецьким виданням.

Він нагадав, що вже існує міжнародна “танкова коаліція”, в якій основною моделлю є німецький Leopard 2, а також американські Abrams і британські Challenger. Резніков додав, що аналогічно може бути сформована “коаліція винищувачів” із базовою моделлю американського F-16, а також з Eurofighter і шведськими Gripen.

За його словами, загалом Україна потребує близько 120 винищувачів.

“Найбільшу частину повинні складати F-16, яких у світі налічується понад п’ять тисяч. Але Eurofighter і Gripen також допомогли б нам”, – сказав Резніков.

Міністр наголосив, що, перш за все, Україна вітала б участь Німеччини у навчанні українських пілотів на Eurofighter.

“Наші британські партнери готові запропонувати українцям курси навчання на винищувачах Eurofighter. А з нашими шведськими друзями ми обговорюємо, як розпочати навчання на літаках Saab Gripen”, – повідомив він.

Читайте також:
Швеція дозволить українським пілотам потренуватися на Gripen, але передати ці винищувачі не зможе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна