Адвокат Масі Найєм безоплатно захищатиме військового, який поширив у мережі відео, де комбат підриває волонтерське авто

Адвокатська компанія ветерана Масі Найєма безоплатно захищатиме військовослужбовця Віталія Карвацького, який поширив у мережі відео, де комбат підриває волонтерське авто.

Про це Найєм повідомив у вівторок, 30 травня, після того, як в соцмережах набув розголосу цей інцидень.

“Ми безоплатно захистимо військовослужбовця, який із 215 батальйону 125 бригади ТрО Львова. Це Віталій Карвацький. Він 29 травня опублікував у Тwitter відео з автомобілем, який горить. За словами Карвацького, автомобіль, який раніше передали підрозділу волонтери, навмисне підірвав гранатою командир батальйону Андрій Селехман. Цим автомобілем військові їздили у Лиман по бензин для генераторів”, – пише на фейсбуці Найєм.

З його слів, Віталій Карвацький стверджує, що військовим, які повернулися з позицій, заборонено будь-куди виїжджати й лише один військовослужбовець людина з підрозділу двічі на тиждень має дозвіл на пересування.

“Щойно говорив із ним. Викликали до комбата, там було ВСП (військова служба правопорядку). Він не є свідком. РВП (рота вогневої підтримки) були свідками, але хлопці відмовляються від своїх свідчень. Контррозвідка перевірила їхні телефони, і там встановили, що комбат все ж таки підірвав. Зараз командир бригади на словах виступили за те, що Віталій правий. Чи будуть наслідки і розслідування – під питанням. Віталій написав пояснення. Ми захистимо Віталія від порушень його прав”, – резюмував Найєм.

Читайте більше про цю історію:
Розлючений комбат із ТрО підірвав гранатою волонтерську машину. Почалося службове розслідування




Читайте великий текст із Масі Найємом:
“Стоп ран”. З чим стикаються військові після поранень та як подолати цю ганьбу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна