Масована атака російських “шахедів” на Київ: є загиблий та постраждалі

доповнено

Наслідки падіння уламків “шахеда” в Печерському районі Києва, 28 травня 2023 року. Фото: КМВА

У ніч на 28 травня Росія знову масово атакувала Україну ударними дронами Shahed-136, переважну частину яких було спрямовано на столицю, яка саме 27-28 травня відзначає День Києва.

Як повідомляли моніторингові канали, росіяни запускали “шахеди” з різних напрямків: з півдня через Миколаївщину, з Брянської області РФ через Чернігівщину тощо.

ОНОВЛЕНО
Як повідомив о 6:30 начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, це була наймасштабніша атака на Київ за допомогою БПЛА від початку повномасшабного вторгнення РФ.

За попередніми даними, в повітряному просторі столиці було знищено понад 40 ворожих дронів.

Поаітряна тривога в Києві тривала 5 годин 19 хвилин (з 1:05 до 6:24).

О 2:40 міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що сили ППО знищили вже понад 20 дронів-камікадзе, які рухалися на столицю. І попередив, що на Київ уже суне нова хвиля вбивчих БПЛА.

На той час із телеграм-каналів КМВА та Кличка вже було відомо про те, що:

  • у Голосіївському районі внаслідок влучання уламків у 7-поверхову нежитлову будівлю сталося руйнування частини стіни й виникла пожежа на 3 поверсі. За попередніми даними, одна людина загинула, ще одна отримала поранення (травми нижніх кінцівок);
  • також у Голосіївському районі внаслідок падіння уламків сталася пожежа на підприємстві, горів дах триповерхового складського приміщення;
  • у Печерському районі внаслідок падіння уламків виникла пожежа на даху 9-поверхового будинку.

У Голосіївському районі пожежа на підприємстві охопила площу 700 квадратних метрів. Є руйнування будівельних конструкцій на загальній площі 1000 квадратних метрів. На ранок, як повідомив Кличко, пожежу локалізували.

Повідомлялося також про падіння уламків БПЛА біля приміщення однієї з АЗС у Солом’янському районі, проте згодом у КМВА уточнили, що ця інформація не підтвердилася.

О 6:35 начальник КМВА Сергій Попко підсумував: “Чотирнадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме – баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин!

За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів. (Остаточні дані – у звітах Генштабу і ПС).

За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському через збиття дронів:
– уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну – госпіталізували;
– виникло займання даху одного з ТРЦ;
– виникла пожежа на території одного з будівництв;
– також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 кв. м, є один постраждалий.
В Печерському районі загорівся дах будинку.
В Дарницькому районі в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.

Інформація щодо постраждалих уточнюється.

На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби. Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно, тому завжди орієнтуйтеся на інформацію наших підсумкових звітів. Слідкуйте за новими повідомленнями. А поки подякуйте бійцям ППО за захист! Але самі будьте дисципліновані – неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги!”.

За даними ГУ Нацполіції Києва, в столиці загинув 41-річний чоловік, ще двоє осіб отримали поранення.

Читайте також:
Під Києвом “шахеди” збивали установкою “Гепард”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.