Зеленський підбив підсумки “санкційного дня” проти РФ

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки “санкційного” дня проти держави-агресора.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні в суботу, 27 травня.

“Сьогодні – ще один наш санкційний день. Є санкції проти юридичних та фізичних осіб – більшість із них російські, – які працюють на терор. Загалом 220 компаній і 51 фізична особа. Це підприємства ВПК та дотичні російські компанії. Підприємства, що обслуговують війну. І особи, через яких відбувається управління цими компаніями”, – заявив Зеленський.

“Не всі з них діють на території держави-терориста, деякі – в інших країнах. Але глобальний тиск отримають усі. Крок за кроком ми збираємо повні дані про всіх, хто працює на агресію – прямо чи опосередковано. Кожна така особа буде заблокована, і наші українські санкції або вже синхронізовані, або будуть синхронізовані із санкціями вільного світу”, – сказав глава держави.

“Ми продовжимо наші санкційні кроки, і на черзі є нові санкційні пакети – ще більш масштабні”, – наголосив Зеленський.

За підсумками тижня він також подякував Японії за новий санкційний пакет проти Росії та за нову безпекову допомогу від Японії: “Це те, що реально рятує життя”.

Раніше цього дня президент Зеленський своїм указом №307/2023 увів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

Так, згідно з додатком №1 до указу, Президент ввів в дію рішення РНБОУ від 27 травня “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” проти 51 громадянина Російської Федерації.

Згідно з додатком №2, Зеленський запровадив санкції проти 220 юридичних осіб, серед яких є як російські компанії, так закордонні. Зокрема застосовано санкції до таких російських компаній як акціонерне товариство “Залізнична торгова компанія”, товариство з обмеженою відповідальністю “Інноваційні технології мастил”, товариство з обмеженою відповідальністю “Оборонрегістр”.

Також введено санкції щодо кіпрських компаній “Серч Локейшн Лімітед”, “2ГІС Локал Серч Лімітед”, чеської “Навітел с.р.о” і товариства з обмеженою відповідальністю “Навітел Україна”, яке зареєстровано в Україні.

Читайте також:
Британія вводить нові санкції проти Росії: що в списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна