Єдиний реєстр зниклих безвісти налічує близько 23 тисячі осіб. За рік повернуто 1,5 тисячі тіл воїнів

До Єдиного реєстру зниклих безвісти від початку травня внесено інформацію про понад 23 тисячі осіб.

Про це 26 травня повідомив уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко на брифінгу в Києві.

Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, за рік роботи перевірив близько 150 звільнених населених пунктів на предмет поховань. Встановив місце перебування приблизно 8 тисяч осіб і повернув тіла понад 1500 загиблих воїнів.

“Від початку травня запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти за особливих обставин… Усі рідні, які розшукують зниклих безвісти, які зверталися в Національну поліцію із заявою про зникнення людини, і ті, хто звертався до Офісу уповноваженого щодо осіб, які зникли безвісти, до цього реєстру внесені. Це понад 23 тисячі людей”, – зазначив Котенко.

Водночас наголосив, що не всі особи з реєстру зникли за особливих обставин, оскільки в нього автоматично внесено дані за попередніми заявами родичів.

За даними Офісу уповноваженого з питань зниклих безвісти, до реєстру автоматично внесено 23 700 осіб, про яких попередньо заявили родичі.

7 груп працюють на лінії фронту – у Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях. Щодня члени груп виїжджають на пошуки тіл.

Новинарня” інформувала, що 2 травня в Україні запустили єдиний реєстр зниклих безвісти, розроблений Міністерством внутрішніх справ спільно з Уповноваженим зі зниклих безвісти та іншими відомствами.

До реєстру вносяться дані про зниклих безвісти: ПІБ людини, місце та дата народження, сімейний стан, місце проживання, територію, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети людини.

Читайте також:
“Кожен п’ятий повернутий з полону був зниклим безвісти”: армійці розповіли про пошуки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна